Ti spørsmål og svar om lån uten sikkerhet

      Comments Off on Ti spørsmål og svar om lån uten sikkerhet

geld-leihenVurderer du å søke om et lån uten sikkerhet? Da har du helt sikkert noen spørsmål tilknyttet dette, for det er slettes ikke alt som er selvforklarende når det gjelder slike lån. Vanligvis er det kun forbrukslån som ikke behøver sikkerhet når man søker om det, og du skal nå få svar på de ti mest vanlige spørsmålene om lån uten sikkerhet.

Hva er et lån uten sikkerhet?

Først og fremst kan vi svare på hva dette er. Et lån der man ikke trenger sikkerhet betyr rett og slett at du ikke må stille med pant i egen bolig for å ta opp lånet. Det er heller ikke nødvendig med egenkapital. Kort fortalt så er det altså ikke nødvendig med sikkerhet for lånet, og det er faktisk ikke verre enn som så!

Hvem kan få et slikt lån?

Det er ikke noe mer komplisert å få et lån uten sikkerhet enn hva det er å få et lån med sikkerhet. Faktisk så vil vi påstå at det er tvert imot, og at alle som er over 18 år gamle og har en fast inntekt vil kunne få et slikt lån.

Hvor mye koster et lån uten sikkerhet?

zinsenPrisen er den eneste ulempen når det kommer til lån uten sikkerhet. Dette fordi at det er banken som tar risikoen når du ikke stiller med sikkerhet, og derfor øker renten. Man kan regne med en rente på rundt 15 prosent når man skal ta opp et slikt lån. Du kan se en oversikt over de fleste norske forbrukslån på www.lånutensikkerhetguide.no hvor du også kan se den effektive renten på lånet. Et annet godt nettsted for dette formålet er Bedrefinans.no – Lån uten sikkerhet.

Hvor lang tid tar det å få lånet?

I de fleste tilfeller vil det være 1 til 2 dagers ventetid før pengene har kommet inn på konto, men enkelte banker kan faktisk fikse dette innen noen få timer. Det varierer altså fra å være samme dag som du søker til noen dager senere, og her kan man sammenligne banker før man søker.

Når får jeg svar på søknaden?

Når du søker om et lån uten sikkerhet i dag, så er det sjeldent lang ventetid – ofte tar et bare noen få sekunder! Automatiske systemer gir deg umiddelbart svar på søknaden, noe som selvfølgelig er svært fordelaktig.

Hvor mye kan jeg låne?

Det er naturligvis en øvre grense for hvor mye man kan låne gjennom et lån uten sikkerhet. Den høyeste lånesummen vi har kommet over er på 500 000 kroner.

Hvilke gebyrer påløper?

Ved et typisk lån uten sikkerhet, så er man nødt til å betale et etableringsgebyr ved oppstart av lånet. Dette er ofte på 1% av lånesummen, eller en fast sum mellom 500 til 1000 kroner. I tillegg forekommer et månedlig termingebyr på mellom 30 til 60 kroner hos de fleste banker.

Når må lånet betales tilbake?

Med et lån uten sikkerhet får man en fleksibel nedbetaling. I de fleste tilfeller bestemmer du selv, og kan velge å ha inntil 15 år med nedbetaling. Ganske så fleksibelt, med andre ord!

Kan jeg stille med sikkerhet?

Mange skulle nok ønske seg at det var mulig å stille med sikkerhet for å få bedre betingelser, men vi har ikke hørt om banker hvor dette er mulig. Et lån uten sikkerhet er og forblir et lån uten sikkerhet.

Kan jeg søke sammen med noen?

Ja, det er absolutt mulig å søke sammen! Det anbefales faktisk av de fleste banker, fordi man da kan få gunstigere betingelser ettersom risikoen er redusert. Kan du søke sammen med noen, så bør du altså gjøre det.

Flere svar på dine spørsmål kan du finne på Wikipedia – http://no.wikipedia.org/wiki/Forbruksl%C3%A5n