Leiebil i Split

      Comments Off on Leiebil i Split

SplitSplit er en kystby i den sørlige delen av Kroatia, og byen er en av de mest populære turistbyene i landet. Mange tror derfor feilaktig at Split er hovedstaden i landet, men den heter Zagreb og ligger helt nord i landet. Med et innbyggertall på knappe 180 000 er Split en by av passende størrelse, som dessuten kan by på severdigheter både i form av vakker natur samt historiske elementer.

Flyplassen like utenfor Split ligger en kjøretur på en drøy halvtime fra selve sentrum av byen. Denne distansen tar du deg enklest med leiebil, som tilbys gjennom bilutleie på flyplassen.

Kjøretips i Split

Split er en by som er forholdsvis grei å kjøre i. Bykjernen er dog ganske kompakt og med mange småveier, så det gjelder å følge skiltningen her. Utover dette så er veinettet godt utbygd dersom man skal ta seg videre fra Split og kjøre motorveiene langs kysten, men i enkelte småbyer kan veistandarden være noe dårligere. Øvrige kjøreregler i Kroatia er tilsvarende EU-standarden, og følgelig bør det være greit for nordmenn flest å kjøre bil her.

Her leier du bil i Split

FLUGHAFEN_SPLITBilutleie i Split tilbys både på flyplassen og i sentrum av kystbyen, men hvis man uansett har bestemt seg for at man skal leie bil så anbefaler vi å forhåndsbestille dette og avhente bilen på flyplassen. Velkjente kjeder som Avis, Europcar og Sixt har filialer både på flyplass og i sentrum. Også mindre kjente kjeder som Fleet, Oryx, Avantcar og Uni Rent tilbyr leiebil i Split. Generelt så er det veldig mye billigere med leiebil i Kroatia enn hva man er vant med fra Norge.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Split er den perfekte basestasjonen for å oppleve den kroatiske kysten. Når man først har leiebil bør man ta kjøreturen sørover og oppleve de små fiskelandsbyene som ligger på rekke og rad mot den også populære turistbyen Dubrovnik (ca. 3 timer i ren kjøretid). Vurder også å la leiebilen stå og bli med på båttur til øyene Hvar eller Brac, som begge to ligger like utenfor fastlandet i Split og som alene er populære reisemål i Kroatia. I selve Split anbefaler vi at man får med seg severdigheter som Diocletian-palasset og den historiske gamlebyen.