Øk sjansen for å få innvilget kredittkortsøknaden

      Comments Off on Øk sjansen for å få innvilget kredittkortsøknaden

bigstockEr du i tvil om at du kommer til å få godkjent søknaden om kredittkort, eller har du allerede forsøkt deg et par ganger uten at den ble innvilget? I så fall kan det være noen enkle grep som du kan gjøre for å forbedre sjansene dine til å få et kredittkort. Enkelte faktorer kan man ikke gjøre noe med, og for enkelte i samfunnet vil det være nærmest umulig å skaffe seg et kredittkort, men for de aller fleste så vil det la seg gjøre dersom man følger disse enkle stegene.

Dette er avgjørende i søknaden din

For å vite hvordan man kan øke sjansen for å få et kredittkort, så må man vite hva som blir vurdert i en søknad om et kredittkort. Det er flere avgjørende faktorer her, og noen som er mindre avgjørende. Primært vil det være inntekten din og betalingsevnen din som bestemmer om du får et kredittkort eller ikke. Inntekten er nødvendigvis ikke avgjørende for om du får innvilget søknaden, men først og fremst for hvilken kredittgrense du kommer til å få på kredittkortet.

Det er nemlig fullt mulig å skaffe seg et kredittkort selv om man kanskje er student og har en liten deltidsjobb, eller bare har lav inntekt. Da vil man dog få en svært lav kredittgrense – kanskje så lav som 5000 kroner. Men man får altså godkjent søknaden på tross av lav inntekt, så lenge man har gjort opp for seg tidligere og har en ryddig betalingshistorie.

Inkasso eller betalingsanmerkninger?

inkassoOm du har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger fordi du har ubetalte krav mot deg, så kan du regne med avslag på søknaden om kredittkort. Vi kjenner ikke til noen banker som tillater søkere med betalingsanmerkning, og det kan også gjelde når du skal søke om lån, telefonabonnement eller lignende. Derfor må vi også gjøre plass til en aldri så liten moralpreken her – betal alltid regningen dine, ellers så kan du få store utfordringer senere i livet.

En betalingsanmerkning forsvinner når du betaler det ubetalte kravet, så derfor kan du løse dette problemet med å innfri den gamle gjelden din. Da vil du ikke lengre ha noe problem med å skaffe deg et kredittkort, og du har økt sjansen for å få innvilget kredittkortsøknaden med ett hundre prosent. Du kan lese mer om hvordan kvitte deg med betalingsanmerkninger på Kredittkortinfo.no – http://www.kredittkortinfo.no/artikler/kvitt-deg-med-betalingsanmerkning/

Andre ting som avgjør kredittkortsøknaden

Alderen din kan være avgjørende for om du får et kredittkort, men i de fleste tilfeller er ikke dette noen hindring så lenge man leser hvilken aldersgrense banken har. For mens enkelte banker tilbyr kredittkort til sine kunder som er 18 år gamle, så vil andre igjen kreve at du er minst 20 eller 23 år gammel. Dette kan du dog sjekke ut før du legger inn en søknad, så slipper du å bli skuffet etterskuddsvis.

Vårt beste tips til deg som er i tvil om at du skal få innvilget søknaden om kredittkort, er at du legger inn en søknad hos flere selskaper. På denne måten så er sjansen større for at minst en bank skal godkjenne søknaden din om kredittkort, og du øker samtidig sjansen for at du får et skikkelig bra kredittkort.

Kilder: http://www.kredittkorttest.net/ og http://no.wikipedia.org/wiki/Kredittkort