Fakta om Dublin

      Comments Off on Fakta om Dublin

dublin_2Dublin er hovedstaden i Irland, og med nærmere 500 000 innbyggere er det den desidert største byen i landet. Størrelsesmessig kan byen på mange måter sammenlignes med Oslo. I området har det bodd mennesker i mange århundrer, og byen har en godt bevart historie fra middelalderen, som spesielt kan oppleves gjennom arkitekturen og de trange gatene i det populære området Temple Bar. Mange kjenner også Irland for sin drikkekultur, og følgelig er Dublin fødestedet til det berømte mørke ølet Guinness.

Generelt om Dublin


Dublin er en innholdsrik by som strekker seg over et stort areal. I «storbyområdet» Dublin bor det i overkant av en million innbyggere. Dublins beliggenhet langs kysten i Storbritannia gjør at klimaet er forholdsvis ustabilt, med en del vind og nedbør uansett årstid. Byen har gjort seg rik på det berømte ølet Guinness, og tjener også store penger på turisme. Det er en festlig by med mange muligheter og severdigheter, som egner seg vel så bra for familier, guttetur eller kjærester som ønsker en langhelg utenlands.

Historie

Den irske hovedstaden har en svært lang og innholdsrik historie, og Dublin er nevnt som by helt tilbake til år 140 e.Kr. Byen har også vært under norsk kongedømme, da vikingene gjorde krav på byen rundt år 800. Byen har vært gjennom svært mange kriger og epoker, men det man ser rester av i dag stammer stort sett fra 1700-tallet, da byen opplevde en massiv vekst. Mange bygninger og monumenter fra denne tiden er fortsatt godt bevart, de fleste i Temple Bar-distriktet.

Turist i Dublin

Som turist i Dublin er det mye å oppleve. Familier vil finne mye glede i Dublin Zoo, som er en omfattende dyrehage. O’Connell Street er en berømt turistgate i byen, mens man i Temple Bar kan oppleve det historiske Dublin samtidig som man nyter god øl på en irsk pub. Glem ikke å ta en tur innom Guinness Storehouse, der man kan få en omfattende omvisning på byens største ølbryggeri.